Facebook-annonser VS Google AdWords

Inntil nylig, så mange annonsører på Google AdWords og Facebook-annonser som konkurrende plattformer. De to selskapenes mangeårige rivalisering, ofte dramatisert av teknologiske medier, ble ansett som ugjendrivelig bevis for at de to plattformene var i direkte konkurranse med hverandre, og at det var nødvendig for bedrifter i alle størrelser å ta en vanskelig beslutning om hvilke plattformen som var riktig for deres behov; en falsk dikotomi som forblir forvirrende og villedende for de som er nye innen digital markedsføring.

Selv om de to plattformene ofte er posisjonert som konkurrenter, kan ingenting være lengre fra sannheten i praktisk forstand. Mange bedrifter utnytter styrkene ved å annonsere på Google og Facebook samtidig for å oppnå maksimal synlighet, øke kundeemner og salg, og finne nye kunder, ved å ta i bruk forskjellige strategier som samsvarer med funksjonaliteten til hver plattform og ser bemerkelsesverdig avkastning på annonseringsforbruket. I denne guiden vil vi undersøke hva som skiller Google AdWords og Facebook-annonser, hvordan de to annonseplattformene fungerer, og hvorfor du bør vurdere å bruke begge deler som en del av din digitale markedsføringsstrategi.

Hva er forskjellen mellom Google AdWords og Facebook-Annonser?

Vi skal se litt nærmere på de forskjellige styrkene og funksjonene i Google AdWords og Facebook-annonser. Det er viktig å forstå den primære forskjellen mellom de to annonseplattformene.

Google AdWords: Betalt trafikk

Google AdWords er verdens største og mest populære PPC-annonseringsplattform. AdWords er så mye brukt at det har blitt synonymt med begrepet «betalt trafikk.» De to begrepene brukes om hverandre, selv om andre plattformer som Bing Ads fungerer på en lignende måte.

Betalt trafikk fokuserer på målretting av søkeord og bruk av tekstbaserte annonser. Annonsører  bruker AdWords på nøkkelord – spesifikke ord og uttrykk som er oppgitt av Google-brukere – i håp om at annonsene deres vises sammen med søkeresultatene for disse spørsmålene. Hver gang en bruker klikker på en annonse, belastes annonsøren en viss sum med penger, derav navnet «betal per klikk-annonsering.» PPC-budgivning og budoptimalisering er et komplekst tema, og utenfor omfanget av denne veiledningen, men egentlig betaler brukerne for potensialet til å finne nye kunder basert på søkeordene og søkeordene de skriver inn på Google.

Facebook-Annonser

Facebook-annonser er et godt eksempel på det som er kjent som «betalt sosialt» eller praksis for å annonsere på sosiale medier. Med det nest høyeste antallet månedlige aktive brukere (etter tiktok) av ethvert sosialt medie i verden, har Facebook blitt et svært konkurransedyktig og potensielt lukrativt element i mange virksomhets digitale annonseringsstrategier.

Selv om reklame på Facebook kan betraktes som lik AdWords, fordi man bruker megge plattformene for å annonsere på internett, så ender likhetene der. I motsetning til Google Ads, som hjelper bedrifter med å finne nye kunder via søkeord, hjelper facebook ads brukere med å finne bedrifter basert på tingene de er interessert i og hvordan de oppfører seg på nettet.

Når det gjelder den primære forskjellen mellom Google AdWords og Facebook Ads, kan du tenke på det slik: AdWords hjelper deg med å finne nye kunder, mens Facebook hjelper nye kunder med å finne deg.

Nå som vi har dekket den grunnleggende forskjellen mellom Google AdWords og Facebook-annonser, la oss undersøke styrkene til hver plattform og hvordan disse online markedsføringsverktøyene kan utnyttes effektivt.

Styrken og fordelene med Google AdWords

Som verdens mest populære og mest brukte søkemotor, regnes Google som den ledende bedrift4n innen elektronisk annonsering. Google tilbyr mer enn 3,5 milliarder søk hver eneste dag, og tilbyr annonsører tilgang til en enestående potensiell målgruppe av brukere som aktivt leter etter varer og tjenester.

Googles annonseringstilbud er delt over to primære nettverk – Søkenettverket og Displaynettverket. Søkenettverket omfatter hele Google som søkemotor, og annonsører kan by på millioner av søkeord og uttrykk for å målrette potensielle kunder.

Google Display-nettverk, som tilbyr annonsører flere visuelle annonser som bannere, spenner over omtrent 98% av World Wide Web, noe som gjør det til et godt valg for annonsører som ønsker å oppnå markedsføringsmål som ikke nødvendigvis er like konverteringsdrevne som de av PPC-annonser, for eksempel å øke merkevarebevissthet i stor skala ved hjelp av bannerannonser.

Et enormt publikum

En av de viktigste fordelene ved å bruke Google som en reklameplattform er dens enorme rekkevidde. Google håndterer mer enn 40 000 søk hvert sekund, totalt mer enn 1,2 billioner nettsøk hvert eneste år. Etter hvert som Google blir stadig mer sofistikert – delvis på grunn av den økende avhengigheten av egenutviklet kunstig intelligens og maskinlæringsteknologi, RankBrain – vil dette fantastiske søkevolumet sannsynligvis øke, sammen med potensialet for annonsører å nå nye kunder.

Enkelt sagt, ingen andre søkemotorer kan tilby det potensielle publikum som Google kan. Denne enorme potensielle kilden til potensielle kunder alene gjør Google til et utmerket tillegg til din digitale markedsføringsstrategi, men når det kombineres med Googles stadig mer nøyaktige søkeresultater, er det lett å se hvorfor AdWords er den mest populære og mest brukte PPC-plattformen i verden.

En fantastisk plattform

En av de største misforståelsene blant de som er nye i PPC, er at den som har det største annonseringsbudsjettet, på en eller annen måte automatisk vinner på Google-annonser. Heldigvis kan ingenting være lenger fra sannheten, ettersom AdWords først og fremst fokuserer på kvaliteten og relevansen av annonser, ikke hvor mye annonsører bruker.

Jo mer relevant en annonse er for brukeren, jo bedre opplevelse vil brukeren sannsynligvis ha – og derfor er det mer sannsynlig at de fortsetter å bruke Google som sin søkemotor. Av denne grunn belønner Google AdWords relevans og kvalitet fremfor alle andre faktorer. Dette er grunnen til at smarte annonsører med relevante, optimaliserte annonser av høy kvalitet sjelden trenger å by så høyt som annonsører med dårligere annonser.

Enkelte nøkkelord kan koste mer enn andre – for eksempel de i finansbransjen, som er tradisjonelle blant de dyreste i enhver profesjonell sektor – men hvor mye annonsører må by vil avhenge i stor grad av kvaliteten og relevansen av annonsene deres. Noen beregninger er viktigere for Google når det gjelder evaluering av kvalitet og relevans enn andre, for eksempel klikkfrekvens, som anses som en pålitelig indikasjon på annonsens generelle kvalitet og appell.

Et bredt utvalg av annonseformater

Da AdWords først ble lansert i 2000 (med totalt 350 annonsører), var de tekstbaserte annonsene som Google leverte ved siden av søkeresultatene mildt sagt elendige – men de inneholdt mange av de samme elementene som kan sees i dagens annonser.

Selv om PPC-annonser i AdWords forblir tekstbaserte, kan annonsører dra nytte av utrolig mange funksjoner for å gjøre annonsene mer overbevisende og fristende for potensielle kunder. Annonseutvidelser, nettstedslinker, sosial korrektur som brukeranmeldelser, stedsmålretting, Shopping-annonser og en rekke andre funksjoner er tilgjengelige for annonsører, og tilbyr annonsørene et enestående nivå av tilpasning og kontroll. Google har til og med introdusert annonseformater skreddersydd til de unike behovene til bestemte typer virksomheter, for eksempel bilprodusenter og hoteller, som går langt utover den typiske tekstbaserte annonseopplevelsen og inneholder rike visuelle elementer som bilder med høy oppløsning og interaktive kartdata.

Uansett hva du selger eller til hvem, er sjansen stor for at det er et annonseformat eller en funksjon som vil gjøre dine varer eller tjenester mer tiltalende for målmarkedet ditt. Google implementerer kontinuerlig nye annonseformater og funksjoner, noe som ytterligere gir annonsører mulighet til å nå nye målgrupper og drive nye virksomheter.

Styrken og fordelene med Facebook-annonser

Sammenlignet med Google AdWords er Facebook-annonser (som vi kjenner det i dag) den skarpe nykommeren, men faktisk har Facebook forbedret og forbedret annonseringsløsningen i flere år. I dag er Facebook Ads en pioner innen betalt annonsering og har blitt en sentral del av mange virksomhets digitale markedsføringsstrategier.

Publikum

På samme måte som Google AdWords, har Facebook et virkelig stort globalt publikum. Med mer enn 1,55 milliarder aktive brukere hver måned – mer enn en femtedel av hele verdens befolkning, og som ikke teller inaktive eller sjelden brukte kontoer – har Facebook ingen rival når det gjelder publikumets enorme størrelse. Imidlertid, i stedet for å utsette annonsører og deres meldinger for dette store publikum, ligger den virkelige styrken til Facebooks enorme publikum i den potensielle granulariteten som annonsører kan målrette mot Facebooks brukere.

Folk deler nesten alle tenkelige detaljer i livet sitt på Facebook. Fra møte og gifte partnere til fødsel av barn eller feiring av nye karrierebevegelser, deler Facebook-brukere gleden og prestasjonene av livets milepæler med sine venner og nettverk hver eneste dag. De søker også etter og bruker innhold som samsvarer med et stort utvalg av personlige interesser, tro, ideologier og verdier, og gir annonsører en unik mulighet til å skreddersy reklamemeldinger til målgrupper på måter som tidligere ble ansett som umulige eller til og med ufattelige.

En av de kraftigste applikasjonene for denne funksjonaliteten er muligheten for annonsører til å lage det som kalles «like publikum.» Annonsører kan laste opp kundeinformasjon fra sine egne databaser til Facebook, som deretter bruker filtrering basert på egne data og informasjon fra tredjepartsdatameglere for å matche brukere hvis informasjon annonsøren laster opp. Dette skaper et «lookalike» publikum for brukere, slik at annonsører effektivt kan doble den potensielle rekkevidden til annonsene sine ved å målrette mot nye kunder som har samme interesser og forbrukeratferd som deres eksisterende kunder.

Mange nykommere til betalt sosialt stiller det samme spørsmålet, nemlig «Fungerer Facebook-annonsering?» Nå skal svaret være klart – ja det gjør det, og bemerkelsesverdig bra. I stedet for å se på Facebook som verdens største potensielle oppslagstavle, bør annonsører imidlertid vurdere Facebook som en måte å komme nærmere sine ideelle kunder enn de noen gang trodde var mulig.

En naturlig visuell plattform

I motsetning til deres relativt tørre, tekstbaserte PPC-fettere, er Facebook-annonser kraftig visuelle. De aller beste Facebook-annonsene smelter sømløst sammen med videoene, bildene og annet visuelt innhold i brukernes nyhetsfeeder, og dette gjør det mulig for annonsører å utnytte ikke bare de sterkt overbevisende egenskapene til visuelle annonser, men å gjøre det på en måte som formidler ambisjonen meldinger som gjør annonser av høy kvalitet så overbevisende.

Akkurat som Google kontinuerlig eksperimenterer med formateringen av sine tekstbaserte PPC-annonser, evaluerer Facebook kontinuerlig hvordan det kan tilby annonsører en overlegen markedsføringsplattform og brukere en tilfredsstillende, givende online opplevelse. Tidligere ga Facebook mandat om at annonser på plattformen inneholdt tekst som ikke okkuperte mer enn 20% av det totale annonseringsområdet, en begrensning det siden har slappet av. Til tross for denne betydelige endringen i annonseringsstyringen, forblir Facebook imidlertid en iboende visuell plattform – et viktig salgsargument for mange annonsører.

Imponerende ROI

Bedrifter og markedsførere som eksperimenterer med Facebook-annonser, blir ofte imponert over detaljene i målrettingsalternativene, samt verktøyene de har til rådighet for å lage vakre, engasjerende annonser. Et element i Facebook-annonser som konsekvent overrasker nykommere er imidlertid den potensielle avkastningen som annonsering på Facebook tilbyr, og hvor langt kunnskapsrike annonsører kan strekke et begrenset annonsebudsjett på plattformen.

Selv om budsjettet for en Facebook-reklamekampanje vil variere mye, avhengig av en rekke faktorer, for eksempel omfang, meldinger og overordnede kampanjemål, er Facebook-annonser utrolig rimelige, spesielt når de vurderer deres potensielle innvirkning og detaljering som annonsører kan målrette mot ideelle publikum. Denne svært konkurransedyktige prissettingen gjør Facebook-annonser til et veldig attraktivt tilbud for små bedrifter og selskaper med begrensede ressurser – ikke bare store merker med store markedsføringsbudsjetter. Kombinert med den bemerkelsesverdige potensielle avkastningen som tilbys av plattformen, er Facebook Ads en av de mest prisgunstige online annonseringsløsningene som er tilgjengelige i dag.

Google AdWords- og Facebook-annonser: Hva bør du bruke?

Både Google AdWords og Facebook Ads er utrolig kraftige annonseringsplattformer som imøtekommer praktisk talt alle typer virksomheter. Når man vurderer hver løsnings styrker og potensielle applikasjoner, er det også tydelig at de to plattformene skal sees på en komplementær, snarere enn en kontradiktorisk måte. Noen insisterer på å sammenligne Facebook-annonser med Google Display-nettverk, og mens de to plattformene deler noen likheter (som beskrevet i denne omfattende Facebook vs. Google Display-nettverket infografikk), viser måtene de to plattformene har utviklet seg uavhengig av hverandre på. at AdWords og Facebook skal brukes sammen, ikke i opposisjon.

Å utnytte kraften til både betalt søk og betalt sosialt er en bemerkelsesverdig effektiv annonseringsstrategi. Det krever imidlertid en dobbel annonseringsstrategi som samsvarer med styrkene til hver respektive plattform. Selv om markedsføringsmeldinger kan – og uten tvil burde – forbli konsistente i både Google AdWords og Facebook-annonser, er det viktig å forstå hvordan man best kan bruke hver plattform for maksimal avkastning og større forretningsvekst.

Recommended Posts